IMPLICA-TE ÎN ACTIVITATEA FUNDAŢIEI

ÎMPREUNĂ SUNTEM FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

Schimbarea vine cu fiecare dintre noi. De aceea încurajăm și apreciem implicarea bucureștenilor și a companiilor în dezvoltarea comunităților din București. Ne puteți ajuta prin promovarea cauzelor susținute de fundație, prin prezența la evenimente, prin donații sau voluntariat. Împreună dezvoltăm comunități în care să ne simțim ca acasă.

ÎMPREUNĂ DEZVOLTĂM

REPREZINŢI O COMPANIE

REDIRECŢIONEAZA 20% DIN IMPOZITUL CARE SE DUCE LA STAT! Un procent important al impozitului pe care compania ta îl plătește către stat poate fi redirecționat pentru a susține o cauză comunitară sau un ONG. Pot beneficia de această facilitate fiscală toate companiile din România care au profit. În acest fel poți influența direct cauzele locale care au însemnătate pentru tine sau compania pe care o reprezinți fără să aloci resurse suplimentare. Descarcă documentul pentru mai multe detalii despre cum te poți implica.

Asset 1

FONDURI NUMITE

Fondurile numite sunt mecanisme ce oferă beneficii importante comunității, donatorilor, dar și fundației comunitare.
Donatorii primesc consiliere privind obiectivele lor filantropice, grupurile din comunitate sunt susținute financiar și uneori și tehnic să se dezvolte, iar fundația se poziționează ca un finanțator privat local. Fondurile primesc numele donatorului, care stabilește, împreună cu fundația, destinația banilor și procesul prin care aceștia ajung în comunitate.
Până astăzi, am dezvoltat fonduri numite de dimensiuni diferite, împreună cu donatori individuali sau cu corporații din top 50.

FONDURI NUMITE CURENTE:


Asset 1

FONDURI TEMATICE

Fondurile tematice susțin dezvoltarea unui anumit domeniu din comunitate sau stimulează o anumită abordare a unei probleme. Acestea sunt stabilite fie la inițiativa fundației comunitare, care are informații despre necesitatea unei intervenții într-o anumită zonă, fie la inițiativa unui donator. De cele mai multe ori, un astfel de parteneriat este o platformă de colaborare între mai mulți donatori interesați de aceeași arie, pentru a crește capacitatea de abordare a domeniului ales. Primul fond al fundației este Fondul Științescu, lansat în luna februarie 2015 și dedicat educației în științe exacte.

FONDURI TEMATICE CURENTE:


Asset 1

SPONSORIZEAZĂ UNUL DINTRE EVENIMENTELE FUNDAȚIEI

Ne bucurăm de implicarea companiilor pentru susținerea programelor fundației atât prin donații financiare cât și prin servicii de calitate sau bunuri. Poți susține Fundația Comunitară București sponsorizând unul dintre evenimentele pe care le organizează ( Swimathon, Big Lunch sau 8 hours)

EVENIMENTE CURENTE:


Dacă și compania ta dorește să dezvolte proiecte cu
impact în comunități, ia legătura cu noi.

“A fost prima dată când am participat la acest eveniment, dar vă asigur că mă veți găsi pe listă de fiecare dată. Pentru mine, experiența a însemnat încă un reminder că oamenii sunt buni și că pot face mult bine, că este simplu și ușor să ajuți, că orice este posibil. Am avut senzația că împreună putem muta munții din loc!”
Irina Ifrim, voluntar profesionist

8 hours overtime for a good cause
“Mi s-a părut cea mai ușoară cale de a da înapoi comunității și cu un mare impact și potențial de răspândire. Oricine poate face asta. Nu trebuie sa alergi sute de kilometri sau să strângi bani pentru cineva. Practic, tot ce trebuie să faci este să petreci niște ore în plus, o dată pe an, făcând ce știi tu mai bine.”
Daniel Mereuță, inițiatorul proiectului în România

8 hours overtime for a good cause
“Îmi place foarte mult meseria de profesor și consider că este datoria mea să mă străduiesc să deschid mințile copiilor, să le stimulez curiozitatea și imaginația, să le arăt cât de frumoasă, interesantă și utilă este știința."
Ancuța Bontaș, organizatoarea Târgului de Știință

FONDUL ȘTIINȚESCU
EȘTI DONATOR INDIVIDUAL
Asset 1

REDIRECŢIONEAZĂ 2% DIN IMPOZITUL CARE SE DUCE LA STAT

1

Download aici formularul
cu datele FCB gata completate:

formularul 230 - pentru angajați

formularul 200 - pentru activitați independente

2

Completezi doar datele tale personale

3

Îl trimiți administrației fiscale de care aparții:
direct la ghișeu sau cu scrisoare recomandată până la începutul lunii mai.

Asset 1

FĂ O DONAȚIE INDIVIDUALĂ PENTRU FUNDAȚIE

Asset 20

Orice sumă este binevenită, și ne ajută să ne acoperim
obligațiile administrative: chirie, facturi, birotică.

SAU MANDAT DE DEBIT DIRECT

Asset 16

Astfel încât sa donezi lunar, automat o sumă aleasă de tine

Asset 1

DONEAZĂ PENTRU O CAUZĂ COMUNITARĂ

Asset 18

Organizăm anual evenimente prin care strângem
donații pentru cauze din comunitate. Alătură-te și tu și
susține cu încurajări și donații echipele care fac
performanță pentru cauze comunitare.

EVENIMENTE CURENTE:


BENEFICIAZĂ DE UN GRANT
SAU SUSȚINERE
ORGANIZAȚII NEGUVERNAMENTALE
Înscrie un proiect într-unul din programele fundației. Organizația ta poate să primească fonduri cu care să dezvolți proiectele care au impact în comunitatea ta. Citește cu atenție condițiile de participare și urmărește canalele de informare (website, social media) ale proiectelor.
GRUPURI DE INIȚIATIVĂ
Programe proiectate să ajute oameni și grupuri de inițiativă să dezvolte activități în comunitățile din care fac parte.
BURSIERI
Susținem performanța și dezvoltarea personală și profesională a copiilor și tinerilor și oferim burse de excelență ca formă de sprijin material pentru stimularea tinerilor cu performanțe artistice și sportive. Solicitările pot fi înscrise de sau în numele copiilor și tinerilor din București și județul Ilfov, între 10 și 20 de ani care fac performanță în artă, design și sport.
FII VOLUNTAR
LA EVENIMENTELE FUNDAȚIEI
Urmărește pagina de Facebook a fundației pentru a afla când și cum poți să voluntariezi pentru evenimente. În fiecare an primim voluntari pentru organizarea Swimathon București și pentru 8 hours overtime for a good cause.