CINE SUNTEM - PRIETENII NOȘTRI - ORGANIZARE

ÎMPREUNĂ SUNTEM FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI

FUNDAȚIA COMUNITARĂ BUCUREȘTI INVESTEȘTE BANII,
TIMPUL ȘI ENERGIA BUCUREȘTENILOR PENTRU A DEZVOLTA
COMUNITĂȚI ÎN CARE SĂ NE SIMȚIM CA ACASĂ.
Fundaţia Comunitară Bucureşti este specialistul în filantropie care colectează fonduri de la
afaceri locale şi donatori individuali pentru a finanţa iniţiative în comunităţi.
În peste patru ani de activitate, organizația a finanțat aproape 150 de proiecte
ale comunităților din București și Ilfov cu peste 1,2 milioane de lei.
Fundaţia Comunitară Bucureşti este parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte
15 fundaţii comunitare din țară.
ÎMPREUNĂ DEZVOLTĂM
ECHIPA
Alina Kasprovschi
DIRECTOR EXECUTIV

Alina este membru fondator al fundației, pe care o conduce de la înființare. Dezvoltă mecanisme de strângere de fonduri, lucrează cu companii în gestionarea implicării în comunitate și oferă consiliere filantropică pentru donatori individuali.

Ana Maria Mircioagă
TEAM ASSISTANT

Ana are grijă de fundațiile comunitare la Federaţia Fundaţiilor Comunitare din România și ajută întreaga echipă a Fundației Comunitare București să se organizeze mai bine.

 

Cristina Văileanu
GRANTS MANAGER

Cristina are o experiență de 15 ani în grants management, pe care acum o folosește în programe de granturi pentru proiecte comunitare, Fondul IKEA pentru Egalitate de Gen, Fondul Științescu București sau în programul Vital Signs București.

Delia GRIGOROIU
MANAGER DE COMUNICARE
Delia este om de comunicare de mai bine de 10 ani, a comunicat și a strâns resurse pentru programele Fundației Comunitare București în perioada 2013-2015 și acum s-a reîntors în echipă. Din 2017, Delia este și coach transformațional.
Ilinca Apetrei
PROGRAM MANAGER

Ilinca are o experiență de 14 ani în comunicare și management de proiect. Coordonează programul Bucureștiul Pregătit, cel mai mare fond de finanțare al organizației.

Violeta Marian
COORDONATOR COMUNICARE BUCUREȘTIUL PREGĂTIT

Violeta lucrează de 20 de ani în comunicare, iar la Fundația Comunitară București și-a propus să ajungă la cât mai mulți bucureșteni, pentru a nu fi surprinși nepregătiți de un cutremur.

MEMBRII DE BOARD
Radu Atanasiu
Radu predă Gândire Critică la Maastricht School of Management România și la The Entrepreneurship Academy. În paralel, Radu a fondat platforma de voluntariat debunavoie.ro şi face fundraising pentru diverse cauze alergând la maraton, adesea costumat în Mickey Mouse.
Daniel Mereuță
Daniel are peste 15 ani de experiență în management dobândită în companii ce activează în servicii financiare și outsourcing. Este fundraiser activ și co-inițiator al „8 hours overtime for a good cause".”
Monica Jitariuc
Cu aproape 20 de ani de experienţă în comunicare, a adunat multe poveşti de succes în portofoliu. Pe lângă jobul din agenţie, este trainer de social media, susţine initiativele de luptă împotriva violenţei domestice şi pe cele care pot schimba în bine viata fetelor din România. Este preocupată de noile tehnologii şi de impactul lor în viaţa noastră.
Vlad Buda
Om printre oameni. Barista din pasiune pentru cafea, gazda de dragul oaspetilor si sportiv de placere. Co-fondator la STEAM Coffee
Mihai Guia
Înoată de doi ani la Swimathon, chiar pentru Swimathon, și asta combină interesul lui pentru sporturile de anduranță și implicarea în comunitate. Ajută fundația să aibă contracte și parteneriate mai bune.
Află ce proiecte am dezvoltat și cum am sprijinit comunitatea
cu un total de peste un milion de lei.
“A fost prima dată când am participat la acest eveniment, dar vă asigur că mă veți găsi pe listă de fiecare dată. Pentru mine, experiența a însemnat încă un reminder că oamenii sunt buni și că pot face mult bine, că este simplu și ușor să ajuți, că orice este posibil. Am avut senzația că împreună putem muta munții din loc!”
Irina Ifrim, voluntar profesionist

8 hours overtime for a good cause
“Mi s-a părut cea mai ușoară cale de a da înapoi comunității și cu un mare impact și potențial de răspândire. Oricine poate face asta. Nu trebuie sa alergi sute de kilometri sau să strângi bani pentru cineva. Practic, tot ce trebuie să faci este să petreci niște ore în plus, o dată pe an, făcând ce știi tu mai bine.”
Daniel Mereuță, inițiatorul proiectului în România

8 hours overtime for a good cause
“Îmi place foarte mult meseria de profesor și consider că este datoria mea să mă străduiesc să deschid mințile copiilor, să le stimulez curiozitatea și imaginația, să le arăt cât de frumoasă, interesantă și utilă este știința."
Ancuța Bontaș, organizatoarea Târgului de Știință

FONDUL ȘTIINȚESCU
RECUNOAȘTERE
Asset 18
“Mobilizăm Excelența”, primul program de resposabilitate socială al companiei Porsche România, dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, a obținut locul întâi la categoria “Susținerea Comunității” în cadrul “Romanian CSR Awards 2016”.
Asset 18
“Swimathon" a câștigat în cadrul “Galei Societății Civile 2015” premiul ll la categoria “Dezvoltare economică și socială”, pentru sprijinul adus organizațiilor la nivel național prin organizarea de evenimente de strângere de fonduri.
Asset 18
Cristina Foarfă a primit premiul pentru “Cel mai bun fundraiser voluntar” la “Gala Oameni pentru Oameni 2015”. Cristina a organizat una din echipele CeRe la Swimathon și a reușit să strângă cea mai mare parte a fondurilor pentru organizație.
Asset 18
Cosmin Alexandru aprimit premiul pentru “Cel mai bun fundraiser voluntar” la “Gala Oameni pentru Oameni 2014”. Cosmin a înotat la Swimathon împreună cu familia pentru CeRe și a strâns 10% din întreaga sumă colectată la Swimathon la a doua ediție.
Asset 18
Fondul Mega Image pentru Comunitate a obținut locul întâi la categoria “Susținerea Comunității” în cadrul “Romanian CSR Awards 2014”. Evenimentul organizat de CSR Media a premiat campaniile de CSR care ajută la dezvoltarea comunităților unde activează companiile.
Asset 18
Daniel Mereuță a fost câștigător la “Gala Națională a Voluntarilor”, ediția 2014. Daniel a fost desemnat “voluntarul anului în domeniul corporativ”, pentru inițierea evenimentului “8 hours overtime for a good cause”, organizat în colaborare cu Fundația Comunitară București.
REȚEAUA DE FUNDAȚII COMUNITARE
Prima fundație comunitară a fost înființată în urmă cu 100 de ani, în anul 1914, în Cleveland, Statele Unite ale Americii. În prezent, sunt peste 2000 de fundații comunitare în orașe de peste tot în lume.

În România, fundațiile comunitare au apărut în 2008, prin lansarea Fundației Comunitare Cluj și a Fundației Comunitare Odorheiu Secuiesc. La data încheierii raportului există 15 fundații comunitare legal înființate, la București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Ploiești, Bacău, Alba-Iulia, Mureș, Covasna, Odorheiu Secuiesc, Făgăraș, Brașov, Galați, Timișoara și Târgoviște. În ultimii șase ani, fundațiile comunitare din România au colectat fonduri și au oferit finanțări în valoare de peste 1,3 milioane de euro, către mai mult de 1.500 de organizații, grupuri de inițiativă, indivizi sau proiecte comunitare.

Dezvoltarea de fundații comunitare în România a fost inițiată de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC), care a promovat această idee începând cu anul 2006 și sprijină constant înființarea și funcționarea fundațiilor comunitare.

Din 2012, s-a înființat Federația Fundațiile Comunitare din România. Aceasta reprezintă interesele fundațiilor comunitare și își propune să ofere membrilor săi reprezentare la nivel național, acces la fonduri, educație și instrumente de dezvoltare.
LISTA GRANTURILOR ACORDATE
Lista tuturor granturilor acordate de Fundația Comunitară București este actualizată în fiecare
an și se găsește în secțiunea REZULTATE a raportului.